menu

Pech op Paul Ricard staat in de weg van meer succes voor Kelvin Snoeks in Lamborghini Super Trofeo Europe

28 jun Pech op Paul Ricard staat in de weg van meer succes voor Kelvin Snoeks in Lamborghini Super Trofeo Europe

Pech op Paul Ricard staat in de weg van meer succes voor Kelvin Snoeks in Lamborghini Super Trofeo Europe

Kelvin Snoeks sloot zijn weekend op Paul Ricard in de Lamborghini Super Trofeo af met een mooie podiumplaats voor zichzelf en teamgenoot Shota Abkhazava, maar de Hoofddorper betreurt ook de gemiste kansen. Twee klapbanden, een tik van een tegenstander en een vastzittende riem weerhielden Snoeks van wat bijna zeker een tweede podiumfinish was geweest.

 

Voor de derde ronde van de Lamborghini Super Trofeo Europe reisde Snoeks met zijn team ArtLine Team Georgia af naar Zuid-Frankrijk. Op het circuit van Paul Ricard traden de 31 Huracán Super Trofeo’s van de Italiaanse sportwagenfabrikant opnieuw aan in het voorprogramma van de Blancpain Endurance Series, het toonaangevende GT3-kampioenschap van Europa.

 

Snoeks hield een goed gevoel over aan de eerste vrije training op Paul Ricard, dat gebukt ging onder een zinderende hitte. Snoeks eindigde de sessie als tiende. “Ik begon met de banden waarop we de vorige race hadden gereden. De auto voelde goed, het was een lekkere training. Ik reed dezelfde tijd als mijn teamgenoot Sergey Afanasiev in de Pro-auto van ons team. Sergey is een goede coureur, dus een goede referentie.”

 

Met goede moed begon Snoeks aan de tweede vrije training, toen het kwik inmiddels was opgelopen tot 33 graden – maar al snel sloeg het noodlot toe. “Ik ging met nieuwe banden naar buiten en kreeg meteen in de tweede ronde een klapband. We hebben er nog wel één oudere band op gezet, maar dat kwam de balans niet ten goede.”

 

Zonder de ervaring van de tweede vrije training moest de Hoofddorper aan de eerste kwalificatie op zaterdagochtend beginnen. “En je gelooft het niet, maar ik kreeg na één rondje wéér een klapband! Wat bleek achteraf? Ik had een paar keer heel zachtjes de kerbs aangeraakt, maar dat moet je dus niet doen bij zulke hitte en met de lage bandenspanning waarmee wij rijden…”

 

Het betekende dat Snoeks de eerste race vanaf de 15e plaats moest starten. “Ik had een heel goede start, ik had er meteen drie te pakken. Vervolgens zat ik vanaf de 12e plaats te pushen achter een groepje van drie auto’s dat om de negende plaats streed. In één actie wist ik twee auto’s in te halen, maar een van die twee tikte me bij de volgende bocht eraf. Ik viel terug naar de 13e plaats en moest helemaal opnieuw beginnen. Toch wist ik nog als 12e algemeen en tweede in de Pro-Am-klasse de auto naar binnen te brengen, om hem over te dragen aan mijn teamgenoot.” In de pits wachtte echter meer onheil: de riem van Snoeks zat muurvast. 30 kostbare seconden gingen verloren, waardoor teamgenoot Abkhazava de auto slechts als 15e algemeen en vijfde in de klasse over de streep kon brengen.

 

Gelukkig wist Snoeks op zondag zijn weekend positief af te sluiten. “Mijn teamgenoot startte deze keer en wist na een redelijk goede start zijn 17e plek in het veld te behouden. Nadat ik het stuur had overgenomen, bleek ik de snelste van de baan. Ik was de enige die in het tweede deel van de race nog zo snel was. Het was echt een strakke, goede race, met mooie inhaalacties.” Snoeks besloot de wedstrijd met een 11e plaats algemeen en een derde plaats in de Pro-Am-klasse.

 

“Zonder al die pech hadden we zeker twee klassenpodiums kunnen behalen”, weet Snoeks, “maar het was positief dat de snelheid zo goed was, zeker in de tweede race.”

 

De volgende twee races voor de Lamborghini Super Trofeo Europe vinden op donderdag 27 juli en vrijdag 28 juli plaats, in het voorprogramma van de vermaarde 24 uur van Spa, die dat weekend op zaterdag en zondag wordt verreden.

Geen reactie's

Geef een reactie