menu

Kelvin Snoeks sterk in stromende regen op slicks tijdens ADAC GT Masters op Zandvoort

23 aug Kelvin Snoeks sterk in stromende regen op slicks tijdens ADAC GT Masters op Zandvoort

Hoofddorp, 22 augustus 2016. Op zijn thuiscircuit in Zandvoort heeft Kelvin Snoeks tijdens de ADAC GT Masters twee uitstekende races gereden. Met name in de tweede race op zondag liet de Hoofddorper onder moeilijke omstandigheden zien met de top in deze sterke competitie mee te kunnen strijden. Snoeks stuurde de Lamborghini Huracán GT3 in de stromende regen op slicks sterk naar de vierde plaats. Zijn teamgenoot Elia Erhart kwam op een negende positie de baan weer op en een nieuwe puntenscore leek binnen bereik. In de laatste ronde werd hij echter toch nog gepasseerd en zo liepen Snoeks en Erhart verdiende punten mis.

Kelvin Snoeks begon de vrije trainingen op vrijdag op oude gebruikte banden. “Er lag veel zand op de baan en we hadden weinig grip. In de tweede sessie waaide het minder en op nieuw rubber ging het direct een stuk beter. Mijn teamgenoot begon met een nieuw setje, toen ik het stuur overnam had de auto veel meer grip en reed ik competitieve rondetijden”, vertelt Snoeks over zijn eerste dag met de Huracán op Circuit Park Zandvoort.

Elia Erhart reed op zaterdag de kwalificatie voor de eerste race. De Duitser reed een goede ronde en kwalificeerde zich als 19e. Met het gevoel dat een puntenscore mogelijk was keek Kelvin Snoeks uit naar de race, waarin hij na de rijderswissel het stuur zou overnemen.

Al in de eerste ronde kregen de HB Racing WDS Bau-coureurs een tegenslag te verwerken. Een andere deelnemer tikte de Lamborghini Huracán GT3 van achteren aan, waarop Erhart buiten zijn schuld spinde en de race helemaal achteraan moest hervatten. Erhart wist tot aan de rijderswissel op te klimmen naar de 22e positie.

Kelvin Snoeks liet al eerder zien veel posities goed te kunnen maken. Nadat hij het stuur had overgenomen passeerde al snel enkele rijders, reed strak naar een groepje toe en wist ook hen alle drie voorbij te gaan. De Hoofddorpse coureur reed vrijwel dezelfde rondetijden als de rijders in de voorhoede, maar er was niet voldoende tijd om naar een puntenscore te rijden, hij werd 16e.

Op zondagmorgen begon Snoeks ondanks de felle regen met veel vertrouwen aan de kwalificatie voor de tweede race: “Ik hou van rijden in de regen en ken Zandvoort goed, dus ik heb er erg veel zin in.” Hij besloot in de beginfase op veilig te gaan om de condities goed in te kunnen schatten en zette een goede rondetijd neer. Toen het een moment minder hard regende reden enkele rijders precies op het juiste moment een snelle ronde, waarna de regen weer toenam. Snoeks miste dat moment jammer genoeg net en hoewel hij onder deze zwaardere omstandigheden toch zijn rondetijd verbeterde, was het niet voldoende voor een topklassering, hij werd 18e.

Bij de start van de race was het droog, maar hingen er donkere wolken boven Zandvoort. Er was echter geen regen voorspeld en dus stond het hele veld op slicks. Kelvin Snoeks reed een fantastische eerste ronde, waarin hij direct vier posities wist goed te maken. “Ik nam veel risico, maar dat moet je in zo’n sterk veld doen om vooruit te komen”, weet de snelle Lamborghini-rijder.

De verrassing kwam na enkele ronden, toen de hemelpoorten zich volledig openden en het asfalt al snel spekglad was. Veel rijders haastten zich de pits in om regenbanden te monteren en ook het team van Snoeks vroeg hem binnen te komen. Hij vertrouwde echter op zijn ervaring in de regen en dat bleek een uitstekende keuze, want waar auto’s op slicks van de baan gleden en anderen door hun pitstop veel tijd verloren, reed Snoeks sterk naar voren. Onder deze bizarre omstandigheden maakte hij vanaf de vierde positie, vlak achter zijn teamgenoot Jaap van Lagen, zijn pitstop. Erhart kwam na de rijderswissel de baan weer op als negende.

De teamgenoot van Snoeks wist zijn positie op de inmiddels droog geworden baan vast te houden. Enkele ronden voor het einde werd Erhart echter gepasseerd, maar lag hij nog steeds op koers voor een puntenscore. In de allerlaatste ronde vervloog die kans toen hij in de Tarzanbocht door zijn achtervolger naar buiten werd geduwd en even dwars ging. Een andere deelnemer passeerde hen beide. De rijder die Erhart aantikte kreeg daarvoor een straf, maar daarmee kregen Snoeks en Erhart de verdiende punten helaas niet terug.

Kelvin Snoeks was teleurgesteld over het mislopen van een verdiende punt, maar kijkt toch met een goed gevoel terug op de ADAC GT Masters op Zandvoort. “Onze gasten hebben spannende races gezien en ik ben erg tevreden dat ik in de regen op slicks zo sterk naar voren ben gereden. Het was een risico om op slicks te blijven rijden, want de achterzijde van de auto gleed steeds weg op de drijfnatte baan. Maar ik voelde me sterk en kon de auto save op een mooie plaats binnen brengen”, kijkt Snoeks op zijn thuisrace terug.

Het volgende en laatste optreden van de ADAC GT Masters van dit seizoen vindt plaats op de Hockenheimring in het weekend van 1 en 2 oktober. Kelvin Snoeks is vast van plan om het seizoen met een goede klassering af te ronden.

Geen reactie's

Geef een reactie